Getty Images
Deze stamppot variatie is het proberen waard.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij
- 500 gram aardappelen
- 100 gram gegrilde rode paprika (koeling, zonder zout)
- 2 plakjes ontbijtspek
- 8 sprieten bieslook of groen blad van de knolselderij
- circa 200 milliliter halfvolle melk
- 1 eetlepel olijfolie
- peper, nootmuskaat
- 2 rundertartaartjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze een keer door.
- Kook de aardappelen met de knolselderij in 20t to 25 minuten gaar.
- Snijd de gegrilde paprika in blokjes.
- Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
- Knip het bieslook of het selderijblad klein.
- Verwarm de melk.
- Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk een stamppot. Schep er de olie, de paprika en het bieslook door.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine bruin.
- Maak de stamppot op smaak met wat nootmuskaat.
- Strooi er de verkruimelde plakjes ontbijtspek over en geef de tartaar erbij.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1100 milligram