Stamppot met shoarma

Getty Images

Een verrassend lekkere combi!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 400 gram spruitjes
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Shoarmakruiden
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Ca. 1 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  4. Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
  5. Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  6. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
  7. Meng er de groente door en schep het shoarmavlees er op.

Allergie info

Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum