Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

Getty Images

Ook lekker met een stukje vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische reepjes mee bruin.
  5. Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  7. Schep het paksoimengsel er door.

Ingrediënten over?

Melk: melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum