Getty Images
Ook lekker met een stukje vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 150 gram champignons
- 1 kleine ui
- 1 struik paksoi
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische reepjes mee bruin.
- Bak de champignons en de paksoi kort mee.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep het paksoimengsel er door.
Ingrediënten over?
Melk: melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum