Stamppot spruitjes met olijven

Getty Images

Zo proefde je spruitjes nog niet eerder!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 3 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 dl bouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer ze.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
  4. Voeg de spruitjes toe en kook dit in 15 minuten verder gaar.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  9. Halveer de olijven.
  10. Giet de gare aardappelen en spruitjes af. Stamp dit grof en maak er met de hete bouillon een grove puree van.
  11. Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een rundersaucijsje.

Hiervoor heb je nodig...

    2 rundersaucijsjes
    1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
 

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum