Getty Images
Een lekkere zomerse bonenstamppot, weer eens wat anders dan hutspot of boerenkool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 300 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel bonenkruid
- 1 kleine pot witte bonen
- Ca. 1 dl halfvolle melk
- Paprikapoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
- Voeg het bonenkruid toe en de uitgelekte witte bonen en warm het geheel goed door.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
- Schep het groentemengsel er door en maak op smaak met wat paprikapoeder.
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum