Sticky chicken

Getty Images

Gemarineerde drumsticks voor op de barbecue!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel keukenstroop of honing
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 4 drumsticks

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C of steek de barbecue aan.
  2. Meng de keukenstroop met het citroensap, de tomatenpuree en royaal peper. Verwijder het vel van de kip en bestrijk de kip met het mengsel.
  3. Laat de kip in de hete oven of op de barbecue in 40 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met courgetteratatouille en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • Courgetteratatouille
  • ½ volkoren stokbrood

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
340 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum