Getty Images
Dit recept met kip staat binnen een handomdraai op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels tandoorikruiden zonder zout
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 volkoren stokbrood
- Slabladen
- 1 komkommer
- 1 tomaat
- Gemalen koriander
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
- Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
- Meng de slasaus met 3 eetlepels van de yoghurt en bestrijk de stukken brood hiermee dun.
- Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
- Rasp de rest van de gewassen komkommer grof en meng er de rest van de yoghurt door. Maak dit op smaak met wat koriander en peper.
- Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de saus er door.
- Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
- Geef de komkommersalade er bij.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum