Getty Images
Lekker fris dessert
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 600 gram stoofperen
- 1 dl bessensap (flesje)
- ½ pijpkaneel
- 2 kruidnagels
- stukje citroenschil
- 1 portglas rode port
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels suiker
Bereiding
- Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Breng de peren met 1 dl water, het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagels en een stuk citroenschil aan de kook. Kook de peertjes in 2-3 uur gaar en rood.
- Laat de peertjes uitlekken en vang het vocht op. Vul het vocht aan met water tot 1 dl.
- Breng dit met de helft van de port, het citroensap en de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen en laat het afkoelen.
- Houd 2 partjes peer achter voor garnering. Pureer de rest van de stoofpeertjes grof in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Meng de suikerstroop erdoor en laat dit mengsel ten minste drie uur in de diepvries bevriezen. Roer de massa af en toe door met een vork of gebruik een ijsmachine.
- Verdeel het ijs over 4 coupes en garneer het met de rest van de port en een dun citroenschilletje of wat blaadjes munt.
- Gebruik eventueel een bak kant en klare stoofpeertjes (ca. 500 gram, koelvak).
Voedingswaarden
Energie
175kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum