Getty Images
Even terugschakelen. Heerlijk genieten van gestoofd rundervlees en zachte pompoen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 200 gram runderlap
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels garam masala
- 1 laurierblad
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in repen.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
- Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
- Maak de pompoen schoon.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
- Snijd de peper in ringen.
- Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
Tip: Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum