Getty Images
Een goed gevulde soep, nóg lekkerder met een volkorenbroodje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 spaanse peper of een madame jeanette
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 kippenbouillontablet met minder zout
- 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
- 2 pimentkorrels
- 100 gram mihoen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de peper, maar houd hem heel.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui mee.
- Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
- Kook de soep ca. 8 minuten.
- Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de peper uit de soep.
Menusuggestie
Lekker met een bruin Surinaams puntje.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 bruine Surinaamse puntjes
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente: Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden
Energie
375kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1230 milligram
Bron
- Voedingscentrum