Surinaamse kippensoep

Getty Images

Een goed gevulde soep, nóg lekkerder met een volkorenbroodje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 spaanse peper of een madame jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kippenbouillontablet met minder zout
  • 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 gram mihoen

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Was de peper, maar houd hem heel.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
  6. Fruit de ui mee.
  7. Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
  8. Kook de soep ca. 8 minuten.
  9. Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Neem de peper uit de soep.

Menusuggestie

Lekker met een bruin Surinaams puntje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 bruine Surinaamse puntjes

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente: Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

 

Voedingswaarden

Energie 
375kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1230 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum