Getty Images
Kippensoep met een pikant randje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 spaanse peper of een madame jeanette
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 kippenbouillontablet
- 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
- 2 pimentkorrels
- 100 gram mihoen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de peper, maar houd hem heel.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui mee.
- Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
- Kook de soep ca. 8 minuten.
- Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de peper uit de soep.
Menusuggestie
Lekker met een volkorenbroodje.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkorenbroodjes
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3390 milligram
Bron
- Voedingscentrum