Getty Images
Vandaag staat op het menu: Surinaamse stamppot met wortel, kokos en vegetarische reepjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 300 gram winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels kokos
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook dit in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische roerbakstukjes bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de laatste minuut het komijnzaad en de kokos mee.
- Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
- Schep de gebakken roerbakstukjes er op.
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum