Surinaamse stamppot met wortel, kokos en vegetarische reepjes

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Surinaamse stamppot met wortel, kokos en vegetarische reepjes. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 300 gram winterwortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  5. Kook dit in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische roerbakstukjes bruin.
  7. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Bak de laatste minuut het komijnzaad en de kokos mee.
  9. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
  10. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
  11. Schep de gebakken roerbakstukjes er op.

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum