Getty Images
Er staat een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op het menu. Deze Surinaamse stamppot met wortel, kokos en vegetarische reepjes is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 300 gram winterwortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels kokos
- 1 dl groentebouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook dit in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische roerbakstukjes bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de laatste minuut het komijnzaad en de kokos mee.
- Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar
- Schep de gebakken roerbakstukjes er op.
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes: bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Recept | |
Energie | 530 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 1,8 gram |
Bron
- Voedingscentrum