Getty Images
Een heerlijke salade met een Oosters tintje, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 dl groentebouillon
- 150-200 gram bulgur
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 groene paprika
- Bladen ijsbergsla
- 10 sprieten bieslook
- 8 takjes peterselie
- ½ bosje koriander
- Citroensap
- 1 eetlepel (olijf)olie
Bereiding
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Roer er de bulgur door en neem de pan van het vuur.
- Laat de bulgur 30 minuten wellen.
- Maak de tomaatjes en de paprika schoon.
- Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
- Was de slabladen, rol ze op en snijd ze in smalle reepjes.
- Was de kruiden en snijd ze klein.
- Roer de bulgur met een vork los.
- Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
- Maak de salade op smaak met citroensap, de olie en een beetje peper.
Menusuggestie
Lekker met een runderworstje.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 runderworstjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
395kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum