Tagliatelle met cantharellen

Getty Images

Deze zwam wordt ook weleens 'hanenkam' genoemd. Hoe dan ook, een verrukkelijk pastagerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 75 gram ham
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ dl droge witte wijn
  • 1 dl kookroom light
  • 150-175 gram volkoren tagliatelle
  • Peterselie

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd de ham klein.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de sjalot en de cantharellen op halfhoog vuur.
  5. Voeg de ham en de wijn toe en warm dit enkele minuten door.
  6. Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
  7. Maak de saus op smaak met wat peper.
  8. Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum