Getty Images
Deze zwam wordt ook weleens 'hanenkam' genoemd. Hoe dan ook, een verrukkelijk pastagerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram cantharellen
- 1 sjalot
- 75 gram ham
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ¼ dl droge witte wijn
- 1 dl kookroom light
- 150-175 gram volkoren tagliatelle
- Peterselie
Bereiding
- Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ham klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de sjalot en de cantharellen op halfhoog vuur.
- Voeg de ham en de wijn toe en warm dit enkele minuten door.
- Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
- Maak de saus op smaak met wat peper.
- Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door.
Menusuggestie
Lekker met broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum