Getty Images
Heerlijke pasta, in een handomdraai gemaakt!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 175 gram tagliatelle
- 60 gram walnoten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 400 gram roerbakgroente
- 1 bosuitje
- 100 gram champignons
- 100 gram shiitake
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 glas droge witte wijn
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes.
- Snijd het bosuitje in smalle ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de witte wijn en wat peper. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
- Roer er de ringetjes bosui door.
- Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten er over.
- Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Voedingswaarden
Energie
700kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum