Tagliatelle met kip en prei

tagliatelle met kip
Getty Images

Heerlijk genieten van tagliatelle in romige champignonsaus. Dit recept is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl bouillon
  • ½ dl droge witte wijn
  • 400 gram dunne preien
  • 100 gram champignons
  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • ½ dl kookroom light

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
  3. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  4. Pel het teentje knoflook.
  5. Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.
  6. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  7. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  8. Pluk het vlees van de botjes.
  9. Maak de preien schoon.
  10. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  11. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  12. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  13. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  14. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
  15. Giet de tagliatelle af en meng de saus met kip en prei er door.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum