Getty Images
Een echte studentenklassieker, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 1 dunne prei
- 300 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels cottage cheese
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Was de spinazie.
- Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
- Fruit de prei in de hete olie zacht.
- Bak de roerbakreepjes mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
- Warm de champignons kort mee.
- Maak het geheel op smaak met wat peper.
- Meng het spinaziemengsel en de cottage cheese door de uitgelekte tagliatelle.
Ingrediënten over?
Cottage cheese of hüttenkäse:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een beetje honing.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum