Getty Images
De afgeslankte versie
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
- 50 gram ham
- Handje verse peterselie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Nootmuskaat
- 150 gram gerookte of gebakken zalm
- 1 dl kookroom light
Bereiding
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de ham in reepjes en de salie in snippers.
- Verwarm de margarine en bak hierin de ham en de peterselie zacht. Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Doe de zalm en de kookroom in de pan en laat het roommengsel in 5 minuten enigszins inkoken.
- Geef de saus bij de uitgelekte tagliatelle.
Menusuggestie
Lekker met snijbonensalade.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten over?
Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum