Getty Images
Waan je in Marrakesh!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke wortel
- 1 courgette
- 200 gram kalkoenfilet
- 2 theelepels kerriepoeder
- Kaneel
- 1 sinaasappel
- 2 dl kippenbouillon
- 1 kruidnagel
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, de kerrie en kaneel.
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
- Doe alles in een tajine of braadpan en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
- Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
- Verwarm de aardewerken tajine eerst op laag vuur.
Menusuggestie
Lekker met couscous met kruiden of volkorenbrood .
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels couscous
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels selderij of koriander
- 1 eetlepel olijfolie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum