Getty Images
Sudderen en stoven. Een heerlijk kipgerecht met veel soorten groenten. Geniet van dit gerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 kleine courgette
- 2 worteltjes
- 2 tomaten
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ bouillontablet
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg alle groente toe met ca. 1½ dl water.
- Verkruimel het bouillontablet er boven en stoof het gerecht afgedekt 10 minuten.
- Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.
Menusuggestie:
Lekker met couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- 8 opscheplepels couscous
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1580 milligram
Bron
- Voedingscentrum