Getty Images
Een heerlijk gerecht met een kruidige saus!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels bloem
- 2 dl bouillon
- 1 dl droge witte wijn
- 1-1½ eetlepel groene peperkorrels (potje)
- 2 tartaartjes
- 4 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerend in 2 minuten gaar worden.
- Giet er de bouillon bij en roer de saus glad.
- Verdun de saus met de wijn. Roer er de peperkorrels door en druk de peperkorrels tegen de wand van de pan een beetje kapot. Laat de saus 5 minuten zacht koken.
- Verwarm een grillpan of grill voor.
- Bestrooi de tartaartjes met peper grill het vlees in ca. 6 minuten bruin.
- Maak de saus op smaak met de kookroom en geef het bij de tartaartjes.
Menusuggestie
Lekker met roosjes bloemkool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
1 kleine bloemkool
6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum