Tartaar met groene pepersaus

Getty Images

Een heerlijk gerecht met een kruidige saus!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1-1½ eetlepel groene peperkorrels (potje)
  • 2 tartaartjes
  • 4 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui in de margarine glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerend in 2 minuten gaar worden.
  4. Giet er de bouillon bij en roer de saus glad.
  5. Verdun de saus met de wijn. Roer er de peperkorrels door en druk de peperkorrels tegen de wand van de pan een beetje kapot. Laat de saus 5 minuten zacht koken.
  6. Verwarm een grillpan of grill voor.
  7. Bestrooi de tartaartjes met peper grill het vlees in ca. 6 minuten bruin.
  8. Maak de saus op smaak met de kookroom en geef het bij de tartaartjes.

Menusuggestie

Lekker met roosjes bloemkool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    1 kleine bloemkool
    6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
325kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum