Tarwe met champignons, tomaat en walnoten

Getty Images

De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tarwe (Ebly of Tarly)
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 6 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 theelepel oregano
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de tarwe in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Was de selderij en knip het klein.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare tarwe.
  9. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur