Getty Images
De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram tarwe (Ebly of Tarly)
- 3 tomaten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 theelepel oregano
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Kook de tarwe in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Was de selderij en knip het klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare tarwe.
- Hak de walnoten grof en strooi ze erover.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram