Getty Images
Dit heerlijke recept met tarwe is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 175-200 gram tarwe (elby of tarly)
- 2 eetlepels cashewnoten
- 150 gram tofu
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- 400 gram roerbakgroente
- 2 eetlepels olie
- 8 takjes koriander
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan bruin.
- Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
- Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
- Snijd de koriander klein.
- Maak het mengsel op smaak met de ketjap.
- Geef de tarwe er bij of meng het door het groente-tofumengsel.
- Strooi de cashewnoten en de koriander er over.
Ingrediënten over?
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Voedingswaarden
Energie
700kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum