Getty Images
Voor dit stoofgerecht gebruik je magere runderlappen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (2 cm)
- 1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
- 2 gedroogde pepertjes
- 200 gram magere runderlappen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel vissaus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram broccoli
Bereiding
- Pel de knoflook en hak de teentjes klein.
- Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
- Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
- Giet er de ketjap, de vissaus en 200 ml kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Verwijder de serehstengel uit het vlees. Geef de rijst en de broccoli er bij.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1800 milligram
Bron
- Voedingscentrum