Getty Images
Vandaag staat op het menu: Thaise tempékoekjes. Ook lekker met Chinese kool en gebakken rijst. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- ½ spaanse peper
- Stukje gemberwortel
- 150 gram tempé
- Ca. ½ eetlepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sjalot en de knoflook schoon.
- Verwijder van het citroengras het buitenste blad.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Schil het stukje gember.
- Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel.
- Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar.
- Voeg eventueel wat bloem toe. Vorm er 4 schijven van.
- Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine chinese kool
- 6 opscheplepel zilvervliesrijst
- 1 bosuitje
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum