Getty Images
Een lekker luchtig voorgerecht met paprika, olijven en kappertjes! Makkelijk en snel te bereiden voor twee personen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- ½ teentje knoflook
- ½ eetlepel olie
- 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
- 4 olijven
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
- Roer er de olie door.
- Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood onder de grill in ca. 6 minuten bruin. Laat het afkoelen.
- Ontpit de olijven.
- Pureer de paprika met de olijven en de kappertjes tot een grove pasta.
- Maak het eventueel op smaak met wat peper.
- Bestrijk het brood met de spread.
Menusuggestie: Lekker met als hoofdgerecht ribkarbonade, aubergine in tomatensaus en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum