Toast met paprikaspread

toast
Getty Images

Een lekker luchtig voorgerecht met paprika, olijven en kappertjes! Makkelijk en snel te bereiden voor twee personen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olie
  • 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 4 olijven
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood onder de grill in ca. 6 minuten bruin. Laat het afkoelen.
  4. Ontpit de olijven.
  5. Pureer de paprika met de olijven en de kappertjes tot een grove pasta.
  6. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  7. Bestrijk het brood met de spread.


Menusuggestie: Lekker met als hoofdgerecht ribkarbonade, aubergine in tomatensaus en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum