Toast met paprikaspread

Getty Images

Een makkelijk en lekker voorgerecht. In zeven stappen heeft u snel een heerlijk gerecht op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olie
  • 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 4 olijven
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood onder de grill in ca. 6 minuten bruin. Laat het afkoelen.
  4. Ontpit de olijven.
  5. Pureer de paprika met de olijven en de kappertjes tot een grove pasta.
  6. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  7. Bestrijk het brood met de spread.

Ingrediënten over?

Olijven, gegrilde paprika, kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven en kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar, gegrilde paprika’s nog 2 weken.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1190 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum