Zin in een hartig toetje na de lunch? Serveer een kaasplank, net zoals de Fransen doen. 10 tips!
Bereiding
1. Zorg voor een grote plank of een mooi groot bord.
2. Neem minimaal 3 soorten kaas en niet meer dan 6 verschillende.
3. Is het een onderdeel van een hele maaltijd, dan is in totaal 100 gram per persoon voldoende.
4. Zorg voor afwisseling in smaken: van licht en romig tot pittig en brokkelig.
5. Je proeft van licht naar sterk, en van jong naar oud. Of je houdt de volgorde wit-roodbacterie-geit-blauwader aan.
6. Haal de kazen 30 tot 60 minuten voor het serveren uit de koelkast. Zo komen de smaken beter tot hun recht.
7. Leg bij elke kaas een apart mesje.
8. Serveer met druiven, stukjes verse vijgen of dadels.
9. Een beetje appelstroop, vijgenjam of zoete gelei is een fijne begeleider van veel kaassoorten.
10. Lekker met een stukje rozijnen/notenbrood. Of dien op met vers afgebakken stokbrood of crackertjes.
- Plus Magazine