Getty Images
Heerlijk gekruid gerecht met kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kardamom en komijn.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 150 gram tofu
- Mespunt gemalen kruidnagel
- ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel gemalen kardamom
- Mespunt gemalen komijn (djinten)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout (blik of vers)
Bereiding
- Was de abrikozen en laat ze enkele uren in warm water wellen.
- Meng de specerijen met peper en pers er een teentje knoflook boven uit.
- Meng dit door de tofu en laat het een half uur in de koelkast intrekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de abrikozen en 1 dl weekwater. Stoof het gerecht 15 minuten.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte groene kool en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram groene kool
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
285kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum