Getty Images
Vandaag staat op het menu: tofu met maïs. Ook lekker met mie. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 (rode) ui
- ½ spaanse peper
- 1 pot of blik maïskorrels (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 kleine courgette
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- ± 2 eetlepels sojasaus of ketjap
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met de kerrie.
- Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Laat de maïs uitlekken.
- Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
- Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
330kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum