Tofu met maïs

tofu
Getty Images

Vandaag staat op het menu: tofu met maïs. Ook lekker met mie. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 (rode) ui
  • ½ spaanse peper
  • 1 pot of blik maïskorrels (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 kleine courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • ± 2 eetlepels sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met de kerrie.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Laat de maïs uitlekken.
  5. Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
  8. Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  9. Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum