Tofu met paddestoelencurry

Getty Images

Met kokosmelk en citroensap. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-175 gram tofu of vegetarische blokjes
  • 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 2 bosuitjes
  • ½-1 eetlepel currypasta (potje)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl kokosmelk
  • Citroensap

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
  2. Wrijf de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit het grootste deel van de uienringetjes met de currypasta in de olie zacht. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
  5. Bak de tofu kort mee.
  6. Roerbak de paddestoelen enkele minuten mee.
  7. Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
  8. Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes er over.

Ingrediënten over?

Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
490 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum