Getty Images
Met kokosmelk en citroensap. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-175 gram tofu of vegetarische blokjes
- 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
- 2 bosuitjes
- ½-1 eetlepel currypasta (potje)
- 1 eetlepel olie
- ½ dl kokosmelk
- Citroensap
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Wrijf de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit het grootste deel van de uienringetjes met de currypasta in de olie zacht. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
- Bak de tofu kort mee.
- Roerbak de paddestoelen enkele minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
- Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes er over.
Ingrediënten over?
Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
490 milligram
Bron
- Voedingscentrum