Getty Images
Zoet en pittig!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram tofu
- 1 ui
- 1 rode peper
- ½ mango
- 1 eetlepel olie
- 1-2 theelepels sambal
- 1 dl kokosmelk
- 1-2 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
- Bak de ui en wat sambal mee.
- Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
- Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal en wat sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en mihoen.
Hiervoor heb je nodig...
600 gram groene kool
200 gram miehoen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Mango:
Bewaar een stuk mango afgedekt met plastic folie maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik het in een fruitsalade of als broodbeleg.
Voedingswaarden
Energie
340kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
9 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum