Getty Images
Geniet van deze vegetarische verleiding! Snel klaar en geschikt voor twee personen. Enjoy.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
- 200 gram tofu
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
- Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
- Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
- Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
- Giet er 1 dl water bij met de honing en de sojasaus en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
- Bind het vocht met de aangemengde maïzena.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte witte kool met taugé en kerrie en mihoen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram witte kool
- 100 gram taugé
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels miehoen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum