Tofu met sjalotten en honing

tofu
Getty Images

Geniet van deze vegetarische verleiding! Snel klaar en geschikt voor twee personen. Enjoy.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  4. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  6. Voeg de tofu toe en bak dit mee bruin.
  7. Strooi er tijdens het bakken de geraspte gember over.
  8. Giet er 1 dl water bij met de honing en de sojasaus en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
  9. Bind het vocht met de aangemengde maïzena.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte witte kool met taugé en kerrie en mihoen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witte kool
  • 100 gram taugé
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels miehoen


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum