Tomatensalade met sardientjes

tomatensalade
Getty Images

Binnen een kwartiertje heb je deze frisse salade al op tafel staan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 15 basilicumblaadjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 (pomodori) tomaten
  • ½ kleine ui
  • 1 blikje sardientjes

Bereiding

  1. Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes.
  2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
  3. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
  4. Snijd de ui in halve ringen.
  5. Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
  6. Strooi de ui over de tomaten en schik de sardientjes er tussen.

Menusuggestie

Lekker met volkoren stokbrood en tzatziki.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 klein volkoren stokbood
  • Tzatziki

Ingrediënten over?

Halve ui: verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum