Getty Images
Binnen een kwartiertje heb je deze frisse salade al op tafel staan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 15 basilicumblaadjes
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 (pomodori) tomaten
- ½ kleine ui
- 1 blikje sardientjes
Bereiding
- Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes.
- Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
- Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
- Strooi de ui over de tomaten en schik de sardientjes er tussen.
Menusuggestie
Lekker met volkoren stokbrood en tzatziki.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 klein volkoren stokbood
- Tzatziki
Ingrediënten over?
Halve ui: verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum