Getty Images
Omelet de luxe. Een goed vullend en gezond gerecht voor 2 personen. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 400 gram aardappelen (vastkokende)
- 2 bosuitjes
- 5 zwarte olijven
- 4 eieren
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
- Bak de uienringen en de knoflook in ½ eetlepel olie in 5 minuten zacht, maar niet bruin.
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
- Neem de uienringen uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
- Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper, de uienringen, de ringen bosui en de plakjes olijf toe.
- Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
- Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem licht kleuren.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met paprika.
Hiervoor heb je nodig...
- 250 gram diepvries doperwtjes
- 1 rode paprika
Ingrediënten over?
Olijven: gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum