Getty Images
Restjes groente over? Dan is dit recept ideaal. Vervang bijvoorbeeld de doperwtjes of de paprika voor je restjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 400 gram aardappelen (vastkokende)
- 2 bosuitjes
- 5 zwarte olijven
- 4 eieren
- peper
- 1 rode paprika
- 250 gram doperwten uit de diepvries
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
- Bak de uienringen en de knoflook in 1 eetlepel margarine in 5 minuten zacht, maar niet bruin.
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
- Neem de uienringen uit de pan.
- Voeg de rest van de margarine toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
- Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper, de uienringen, de ringen bosui en de plakjes olijf toe.
- Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
- Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem licht kleuren.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Kook de blokjes paprika 2 minuten in een bodempje water. Laat de doperwtjes in nog eens 2 minuten mee gaar worden. Geef de groente bij de tortilla.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
900 milligram