Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht om het weekend mee te beginnen. De tortilla's met vegetarisch gehakt en (krul) andijvie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
- 1 bosuitje
- 100 gram (kastanje) champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarisch gehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 bloemtortilla's
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels geraspte belegen 30+
- Kaas
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het vegetarisch gehakt bruin en rul.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper en weinig zout.
- Verwarm intussen in een droge koekenpan de tortilla’s.
- Warm de grill voor.
- Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
- Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
- Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
- Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.
Voedingswaarden
Energie
750kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram