Getty Images
Topper voor elk seizoen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 1 kleine pot witte bonen
- 1 kleine pot bruine bonen
- 1 bosuitje
- 2 vleestomaten
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie
- 8 blaadjes basilicum
- 2 wraptortilla's
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.
- Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar.
- Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken.
- Was het bosuitje en de tomaten.
- Snijd het bosuitje in smalle ringen.
- Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de olijven grof.
- Snijd de basilicum klein.
- Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum en peper.
- Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.
- Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan knapperig en leg ze op borden.
- Schep de salade erin.
Voedingswaarden
Energie
665kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum