Getty Images
Deze maaltijdsalade is smullen in de zomer! De munt zorgt voor een verfrissende toevoeging.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kg tuinbonen
- 1/2 kropje krulandijvie
- little gem
- 2 takjes munt
- 1 sjalot
- 4 plakjes rauwe ham
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 8-10 minuten.
- Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
- Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
- Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
- Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
- Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.
Menusuggestie
Lekker met een kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham radpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum