Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 150 ml kokend water
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel (gerookt) pittig paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- klein bosje koriander
- klein bosje peterselie
- 1 citroen
Bereiding
Doe de bulgur in een schaal en overgiet met kokend water. Dek af en laat 20 minuten staan. Snipper intussen de ui, verhit de olie en bak de ui op een laag pitje glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Schep het paprikapoeder en de komijn erdoor. Voeg een beetje water toe zodat een dikke saus ontstaat en laat deze afkoelen. Snijd de koriander en peterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit en snij de andere helft in partjes. Schep de tomatensaus met de verse kruiden door de bulgur en breng op smaak met het citroensap en zout. Serveer de kisir-salade bij gebakken vlees of vis, of als onderdeel van een maaltijd met kleine gerechtjes.
Is er een verschil tussen bulgur en couscous?
Ja! Couscous is een soort pasta, gemaakt van bloem van harde tarwe. Bulgur is ook tarwe, maar voor bulgur worden hele tarwekorrels gestoomd, gedroogd en vervolgens gebroken. Het grote verschil is dus dat bulgur volkoren is. Couscous is dat niet.