Uientaart met spekjes en rookvlees

Getty Images

Het deeg maak je zelf, extra lekker dus!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram ontbijtspek
  • 500 gram (witte) uien
  • 75 gram runderrookvlees
  • 8 olijven

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist er door.
  2. Meng er ca. 1½ dl lauw water en de olie door en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 15 minuten rijzen.
  3. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm, leg het op de bakplaat van de oven en duw de randen wat omhoog. Laat het deeg op een warm plaats nog 30 minuten rijzen.
  4. Warm de oven voor op 220° C.
  5. Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes en bak het in een braadpan langzaam uit.
  6. Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Fruit de uien met het spek mee zacht.
  7. Snijd het rookvlees in reepjes en de olijven in plakjes en meng dit door de uien. Maak het mengsel op smaak met peper.
  8. Schep het uienmengsel in de deegvorm en bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum