Getty Images
Een heerlijk stukje mals varkensvlees overgoten met champignons.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- Stukje prei
- 2 varkensoesters
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
- Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin.
- Schep de champignons op het vlees.
- Giet 100 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram groene kool
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons: bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
210kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum