Varkensoester met champignons

Getty Images

Een heerlijk stukje mals varkensvlees overgoten met champignons.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • Stukje prei
  • 2 varkensoesters
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  3. Bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
  6. Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin.
  7. Schep de champignons op het vlees.
  8. Giet 100 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram groene kool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons: bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum