Getty Images
Heerlijk met Chinese kool en aardappelen!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 varkensoesters
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- Stukje ui
- 1 eetlepel bloem
- 1½ dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
- Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
- Snijd het stukje ui klein.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
- Roer de bloem met wat bouillon tot een papje.
- Giet de rest van de bouillon bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
- Roer de kookroom door de saus.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
700 gram Chinese kool
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom: Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
0 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
520 milligram
Bron
- Voedingscentrum