Varkensoester met mierikswortel

Getty Images

Heerlijk met Chinese kool en aardappelen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 varkensoesters
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • Stukje ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1½ dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
  2. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
  3. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
  4. Snijd het stukje ui klein.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  6. Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
  7. Roer de bloem met wat bouillon tot een papje.
  8. Giet de rest van de bouillon bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
  9. Roer de kookroom door de saus.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
700 gram Chinese kool
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom: Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
520 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum