Varkensschnitzel met tomatensalsa

Getty Images

Vandaag staat op het menu: varkensschnitzel met tomatensalsa. Ook lekker met witlof en aardappelen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 8-10 kerstomaatjes
  • 8 blaadje basilicum
  • 1 dl tomatensap
  • Citroensap
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  2. Was de tomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
  3. Knip de basilicum klein.
  4. Roer de stukjes tomaat, de sjalot en de basilicum door het tomatensap en maak het pittig op smaak met peper en wat citroensap.
  5. Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin. Geef de salsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram witlof
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Tomatensap:
Bewaar een geopend pak tomatensap maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van het tomatensap als pittig drankje met wat Tabasco en klein gesneden basilicum.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum