Varkensvlees met champignons

varken
Getty Images

Een lekker hoofdgerecht. Staat in ongeveer een half uurtje op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram chorizo of salami
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mespunt geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Snijd het teentje knoflook klein.
  3. Snijd de chorizo in reepjes.
  4. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie bruin. Strooi er wat peper over.
  5. Bak de champignons en de knoflook mee.
  6. Voeg de chorizo, de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met warme koolsalade en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • Warme koolsalade
  • 6 opscheplepels volkoren macaroni

 

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum