Getty Images
Een lekker hoofdgerecht. Staat in ongeveer een half uurtje op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 25 gram chorizo of salami
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 mespunt geraspte citroenschil
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Snijd de chorizo in reepjes.
- Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie bruin. Strooi er wat peper over.
- Bak de champignons en de knoflook mee.
- Voeg de chorizo, de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met warme koolsalade en volkoren macaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- Warme koolsalade
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum