Getty Images
Met reepjes pittige chorizo.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 15 gram chorizo of salami
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 mespunt geraspte citroenschil
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Snijd de chorizo in reepjes.
- Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie bruin. Strooi er wat peper over.
- Bak de champignons en de knoflook mee.
- Voeg de chorizo, de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met warme koolsalade en volkoren macaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- Warme koolsalade
- 150 gram volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Citroen: alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar. Prik voor een beetje citroensap een gaatje in de citroen en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum