Getty Images
Het vlees laat je met de groente en kruiden in één pan sudderen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram hamlap
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel rode currypasta (pot)
- 100 gram sperziebonen of kousenband
- 3 kleine of 1 grote aubergine
- 1 groene peper
- 2 theelepels citroensap
- 10 blaadjes koriander
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking,
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verhit de olie en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de currypasta mee tot het gaat geuren.
- Giet er 300 milliliter water bij en laat het 10 minuten sudderen.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
- Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
- Was de peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.
- Doe de groente en de peper bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.
- Maak het gerecht op smaak met het citroensap en de grof gehakte koriander.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram