Getty Images
De kers op de burger
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- ½ potje kersen zonder pit
- 1 sjalot
- 1½ dl kriekenbier
- 1 theelepel mosterd
- 2 vegetarische burgers
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels bloem
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Pureer de kersen zonder vocht in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit in een pan.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Voeg het kriekenbier, de sjalot, de mosterd en wat peper toe aan de kersen en laat dit ± 1/3 inkoken.
- Bak de burgers in de hete margarine bruin.
- Meng de bloem met de zure room en voeg dit al roerend bij de saus.
- Warm het geheel goed door. Schenk de saus over de burgers.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram Chinese kool
- 10 röstirondjes
Ingrediënten over?
Kersen in pot:
Gebruik de rest van de kersen in een toetje met yoghurt of met muesli als ontbijt. Bewaar de kersen in pot maximaal 5 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
335kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum