Getty Images
Vandaag staat op het menu: veldsla met krokante hamreepjes. Ook lekker met hamlapjes en aardappelen. Een heuse herfstsla!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 3 plakjes rauwe ham
- 1 zakje veldsla (75 gram)
- ½ courgette
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
- Oregano
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 blikje doperwten
Bereiding
- Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
- Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
- Maak de groente schoon.
- Laat de veldsla goed uitlekken.
- Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
- Laat de groente afkoelen.
- Laat de doperwtjes uitlekken.
- Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en garneer met de repen ham.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
5 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum